Mercedes krijgt boete van 20.000 euro

Het team van Mercedes krijgt een boete van 20.000 euro omdat Russell één ronde heeft gereden met de voorbanden van Bottas. Russell komt met de schrik vrij aangezien je normaal gesproken gediskwalificeerd zou worden. Mercedes had problemen met de radio en hebben Russell na één ronde weer naar binnen gehaald. Daarom hebben de stewards besloten Russell niet de diskwalificeren.

Mercedes reed tijdens de race voor de zoveelste keer op de eerste twee plaatsen. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat er een safety car kwam. Mercedes besloot beide coureurs naar binnen te halen voor vers rubber. Russell schoot iets door maar de pitstop was goed genoeg. Bottas ging er direct achteraan, daar ging het helemaal mis. De monteur die de linker voorband op de auto zette kwam erachter dat er iets niet klopte. Het setje banden waar Bottas al op reed werd er terug opgezet en de Fin kon zijn weg weer vervolgen. Een ronde later moest Russell opnieuw naar binnen komen omdat hij met de voorbanden van Bottas reed. Beide mannen verloren erg veel posities.

Iedere coureur heeft zijn eigen banden. Banden van een ander gebruiken is daarom ook verboden. Normaliter leidt dit tot diskwalificatie maar de stewards besloten dat die straf iets te zwaar was. Allereerst had Mercedes problemen met de radio waardoor communicatie erg lastig was. Daarnaast heeft het team het probleem binnen één ronde opgelost en verloor Russell veel tijd door die extra stop. Ook Bottas verloor veel tijd terwijl hij niet eens nieuwe banden kreeg. Ook vinden de stewards dat het vergelijkbaar is met de 3 ronden tolerantie. Russell wordt dus niet gediskwalificeerd en mag zijn punten houden. Mercedes heeft een fout gemaakt dus de stewards moesten een straf opleggen, vandaar dat Mercedes een boete krijgt van 20.000 euro.