De voorwaarden voor een terugkeer van Hamilton

(C) Mercedes AMG Petronas F1

Lewis Hamilton is momenteel besmet met het coronavirus, en mistte daardoor de Grand Prix van Sakhir. Er bestaat een kans dat hij ook de laatste race van het jaar zal missen vanwege de strenge Covid-regels die gehanteerd worden in Bahrein en Abu Dhabi.

Teambaas Toto Wolff heeft al aangegeven dat Lewis bij een negatieve test gewoon in de auto zit. Dat is echter nog niet zo makkelijk. Michael Masi legt uit dat Hamilton door de Bahreinse overheid fit moet worden verklaard voor vertrek, en vervolgens nog wordt getest door de autoriteiten in Abu Dhabi.

Bij aankomst zal de Brit vervolgens nog eens 24 uur in isolatie moeten voordat hij het paddock in mag. Dat betekent dat hij op vrijdag voor 5 uur ’s avonds moet landen als hij wil mee racen op zondag.

Dat komt omdat een coureur in minimaal een van de vier sessies voorafgaand aan de race moet participeren. Op zijn laatst is dat tijdens de kwalificatie op zaterdag. Mocht Hamilton dit niet halen, dan zal George Russell een tweede kans krijgen op een goed resultaat met Mercedes, Aldus Wolff.