Ricciardo verwacht een chaotische GP van Sakhir

Ricciardo Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) FIA Pool via Renault F1

Daniel Ricciardo verwacht op basis van de Formule 2-race op de ‘Outer-track’ een chaotische Grand Prix van Sakhir. Geduld zal volgens de Australiër zeer belangrijk zijn.

De korte ‘Outer-track’ van het Bahrein International Circuit zorgt volgens Daniel Ricciardo voor een hectische race voor de coureurs. De teams in de pitstraat zullen het volgens Ricciardo ook druk krijgen. “Ik denk dat het (strategische red.) beslissingen onder druk zal zetten. Of het nu gaat om safety cars of om (reguliere red.) pitsstops, als het een late beslissing is dan moet iedereen snel reageren”, vertelde Ricciardo Autosport.

De Australiër heeft zaterdag de Formule 2-race op hetzelfde circuit gevolgd, en denkt dat die race een voorproefje is voor de Grand Prix op zondag. “Ik heb naar Formule 2 gekeken. Dat werd behoorlijk wild. Ik heb het gevoel dat er zondag momenten zullen zijn waarop je waarschijnlijk gewoon geduld moet hebben en je niet moet laten meeslepen. Je moet een moment uitkiezen. Er zullen soms veel DRS-treinen zijn, dus daar is waarschijnlijk geduld voor nodig. Ik weet nog niet of dan strategie, of op het juiste moment meer van je banden vragen handig is voor een aanval”, verklaarde de zevenvoudig Grand Prix-winnaar.

Er is, zo weet ook Ricciardo, een groot verschil tussen de Formule 2 en Formule 1. In de opstapklasse maken de coureurs bijvoorbeeld gebruik van identieke auto’s. “Wij (Formule 1 red.) zijn natuurlijk geen Formule 2, maar ik denk dat zij soms een goede indicatie zijn voor hoe onze race zou kunnen verlopen”, legde Ricciardo uit. Formule 1 heeft daarnaast een aantal bijzondere situaties dit weekend die het volgens Ricciardo spannend kunnen maken. “George Russell doet nu voorin mee. Ik weet niet precies hoeveel oefenstarts hij gedaan heeft, dus je weet niet precies hoe hij van de lijn gaat komen. Je hebt ook nog Charles Leclerc naast Max Verstappen staan. Zij hebben samen ook een kleine geschiedenis in de Formule 1.”

“Er kan dus veel gebeuren, en ik denk dat er kansen zijn. Bij de start kunnen posities worden gewonnen. Ik denk dat er ook momenten zullen zijn waarop je een paar keer diep moet ademhalen en geduld moet hebben. De race kan altijd je kant op vallen”, aldus Ricciardo.