Ocon na eerste podium: “Kers op de taart na zwaar seizoen”

(c) Renault

Esteban Ocon behaalde tijdens de Grand Prix van Sakhir zijn allereerste Formule 1-podium. De Renault coureur had een sterke strategie en kwam na een puike race als tweede over de meet. “Het was een zwaar seizoen en ons harde werken werd niet altijd beloond. Dit podium is de kers op de taart.”

Ocon startte de race op de medium band en maakte pas rond het halverwege punt zijn enige stop om te wisselen naar de harde band. Die strategie betaalde zich uit, want de Fransman vond zich daardoor opeens achter de beide Mercedes coureurs op P3. Alhoewel de Renault coureur Sergio Perez aan zich voorbij zag komen, profiteerde hij optimaal van de chaos bij de pitstop van Mercedes en de late lekke band van George Russell. Ocon haalde daardoor voor de eerste keer in zijn carrière het podium.

Na afloop van de race kan Ocon het nog maar amper bevatten dat hij voor het eerste naar het podium mocht. “Ik ben sprakeloos”, aldus de Fransman. “Ik moest huilen toen ik over de finish kwam, want er ging zoveel door mijn hoofd. Het was een zwaar seizoen en ons harde werken werd tot nu toe niet altijd beloond. Maar we zijn altijd blijven pushen, hard blijven werken en gemotiveerd gebleven. Het is belangrijk om in jezelf te blijven geloven ondanks anderen dat geloof niet meer in je hebben. En vandaag is het ons gelukt en daar ben ik ongelofelijk blij mee.”

Ocon moest dit seizoen regelmatig zijn meerdere erkennen in teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër haalde al twee keer het podium, maar nu was het dus de beurt aan zijn jonge teamgenoot. “Daniel is een geweldige benchmark. Hij draait een solide seizoen in zijn tweede jaar bij het team. Maar mijn progressie is sterk en ik heb het gevoel dat ik steeds dichterbij hem kom. Dit podium is de kers op de taart”, aldus Ocon.