Mick Schumacher gekroond tot F2 kampioen

Mick Schumacher mag zichzelf de Formule 2 kampioen van 2020 noemen. De Duitser wist zijn titelrivaal Callum Ilott voor te blijven in de stand en werd kampioen na afloop van de laatste F2 race van het seizoen.

Schumacher had opnieuw een ontzettend goede start en wist Ilott direct te vergalopperen. Hij blokkeerde echter in bocht vier en daar zou hij in de rest van de race last van hebben. Op een gegeven moment waren zijn banden zo slecht dat Schumacher besloot naar binnen te gaan.

Ilott had nu nog maar vier punten nodig om alsnog kampioen te worden. Vooraan vond het gevecht plaats om de overwinning tussen Ticktum en Daruvala. Ilott reed daarachter op de derde plek en hoopte ongetwijfeld op een aanraking tussen de twee leiders.

Uiteindelijk bleven Ticktum en Daruvala foutloos in hun gevecht. Daruvala nam op een gegeven moment de leiding over en behaalde zijn eerste overwinning in de F2. Tsunoda kwam nog knap naar voren en werd tweede terwijl Ticktum derde werd. Ilott viel met een aantal ronden te gaan terug en zag zijn titelkansen verdwijnen. Hij eindigde uiteindelijk op de tiende plaats.

Mick Schumacher reed nog de snelste ronde van de race maar eindigde wel buiten de punten op de achttiende positie. Uiteindelijk bleek het gat dat hij had op gebouwd in het kampioenschap groot genoeg en zo gaat de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael debuteren in de F1 als F2 kampioen.