Grosjean niet aanwezig bij afscheidsrace in Abu Dhabi

(c) Haas F1

Romain Grosjean heeft zojuist bekendgemaakt dat hij niet deelneemt aan zijn laatste Formule 1 race in Abu Dhabi. De Fransman gaat naar huis om te genezen van zijn brandwonden, en zal geen afscheidsrace hebben in de Formule 1.

Romain Grosjean zit ook volgend weekend niet achter het stuur van zijn Haas. De Fransman vertrekt namelijk naar huis om te herstellen van de verwondingen die hij overhield aan een heftige crash tijdens de Grand Prix van Bahrein. Grosjean maakte het nieuws bekend in een filmpje op Twitter.

“Het maakt me erg verdrietig dat ik mijn laatste race in Abu Dhabi niet kan rijden, en daar niet bij het team kan zijn. We hebben samen met de dokter alles geprobeerd om mijn handen te genezen, maar het risico van het racen is te groot voor mijn herstel en gezondheid”, vertelt Grosjean. “Ik heb dus besloten om niet te gaan racen. Het is een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven, maar het is duidelijk een van de wijste beslissingen. Ik zal het team missen, maar ik zal ze altijd steunen”, legt de Fransman geëmotioneerd uit.

Grosjean rijdt hierdoor dus geen afscheidsrace. Net als Grosjean baalt ook teambaas Guenther Steiner. “Ik baal natuurlijk heel erg dat Romain zijn laatste race met Haas F1 zal missen, maar we zijn het er allemaal over eens dat hij de beste beslissing moet nemen met betrekking tot zijn behandeling en herstel van het incident van zondag”, verklaart Steiner. “Romain heeft de afgelopen dagen uitzonderlijke moed en een geweldige instelling getoond. Wij weten hoe graag hij terug wilde keren in de cockpit van de VF-20 in Abu Dhabi. We zouden allemaal graag hebben gehad dat hij er ook was geweest.”

“Romain geloofde vanaf het allereerste begin in ons Formule 1-project, hij wilde voor ons rijden voordat we zelfs maar een auto hadden gebouwd. Er bestaat geen twijfel over de vastberadenheid en de pure inspanning die hij heeft geleverd om ons te helpen bereiken wat we als jong team in de Formule 1 bereikt hebben. We zullen voor altijd dankbaar zijn voor dat geloof en die toewijding. Het zijn die kwaliteiten, zijn drive en ambitie die hem zeker zullen helpen bij zijn herstel. Namens Gene Haas en mijzelf, samen met het hele Haas F1 Team, wensen we Romain het beste en een terugkeer naar volledige gezondheid”, besluit Steiner.