Vandoorne: “Keuze van Mercedes doet pijn”

(c) McLaren F1

George Russell vervangt Lewis Hamilton dit weekend die door een positieve test niet mag rijden. Er waren veel speculaties wie het stuurtje van de wereldkampioen over zou gaan nemen, Stoffel Vandoorne leek de logische vervanger. Mercedes koos echter niet voor de Belg, Vandoorne geeft aan de keuze te respecteren maar het doet wel pijn.

Sinds 2014 domineert Mercedes in de Formule 1. Veel mensen zeggen dat de meeste coureurs in een Mercedes wel kampioen zouden worden. Lewis Hamilton is al die jaren de gelukkige geweest om in de snelste auto te mogen rijden. Een grotere kans op podiums of overwinningen is er op dit moment niet in de Formule 1. Afgelopen week testte de wereldkampioen positief en mag dus niet deelnemen aan de Grand Prix van Sakhir. Dit is de mogelijkheid voor coureurs om een podium of misschien wel een overwinning te pakken.

Toen bekend werd dat Hamilton niet mag rijden zaten veel coureurs te wachten op een telefoontje. Eén van die coureurs was Stoffel Vandoorne. De Belg reed een paar jaar geleden nog in de Formule 1 en is momenteel reservecoureur bij Mercedes. Hij leek dus de logische keuze maar Mercedes besloot om Russell door te schuiven naar het topteam. Vandoorne geeft aan de keuze te respecteren maar het doet wel veel pijn. “Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet voor Mercedes mag gaan rijden. Ik ben bij alle Formule 1 races geweest en heb erg veel tijd in bijvoorbeeld het trainen gestoken, het doet pijn!”