Van der Zande: “Sportief gezien ga ik erop vooruit”

Gisteren werd er naar buiten gebracht dat Renger van der Zande en Kevin Magnussen teamgenoten van elkaar worden bij Chip Ganassi Racing. Het is een mooie stap voor van der Zande en hij kijkt enorm uit naar komend jaar. Speciaal voor Grand Prix Radio een update van Renger van der Zande.

“Het grote nieuws is er eindelijk uit, ik heb er twee en een halve week op moeten wachten. Ik ga komend jaar voor Chip Ganassi Racing rijden, niet in de NASCAR of in de Indycar maar in het IMSA-kampioenschap. Ze hebben veel ervaring vanuit het verleden. Ze hebben ook al met verschillende fabrikanten gereden. Ik heb de afgelopen 6 jaar ongeveer in het IMSA-kampioenschap gereden. Ik was mijn zitje kwijt bij Wayne Taylor Racing en vrijwel direct kwam Chip Ganassi voorbij. Zij gaan een Cadillac runnen in het kampioenschap en ik heb de afgelopen drie jaar al in een Cadillac gereden, ik was voor hun de eerste optie om voor ze uit te komen.”

“Ik ga samen rijden met Kevin Magnussen, de Deen die nu nog zijn laatste races in de Formule 1 aan het rijden is. Ik ken hem nog vanuit het verleden uit de Formule 3 tijd, ik denk dat we daar een hele goede teamgenoot aan gaan hebben. Ik heb er heel veel zin in, sportief gezien ga ik er zeker op vooruit. Ik ben in de fabriek geweest om te kijken wat ze daar hebben en ze kunnen eigenlijk alles zelf. Het is een ongelofelijke organisatie en het is mooi om daar deel van te zijn. Hopelijk wordt het een meerjarig programma, ik ben in ieder geval erg trots en blij. Volgende week komt er nog meer nieuws wat ik nog meer ga rijden.”

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.