Russell ook snelste in VT2, Verstappen wederom tweede

De tweede vrije training is verreden en Russell heeft wederom de snelste tijd laten noteren. Verstappen eindigde als tweede en Perez als derde. Het was een moeizame training voor Ferrari, Vettel spinde meerdere keren en Leclerc kon maar twee rondes rijden door problemen met zijn auto.

In de eerste vrije training eerder vandaag gingen veel coureurs wijd in bocht acht. Daarom heeft de wedstrijdleiding besloten vanaf de tweede vrije training tijden af te gaan nemen wanneer coureurs te wijd gaan. Binnen een kwartier stond Vettel al achterstevoren in zijn Ferrari. In bocht twee raakte hij de binnenkant van de kerb en verloor de achterkant van zijn rode bolide. Twee minuten later had Leclerc een probleem. Hij moest terug naar binnen maar wist zijn pitbox niet te bereiken. Gelukkig voor hem kwam hij wel in de pitlane waardoor het team de auto verder kon duwen.

De tweede vrije training verliep niet volgens plan voor Ferrari. Met nog ruim vijftig minuten op de klok spinde Vettel opnieuw. Dit keer bij het opkomen van het nieuwe gedeelte, de plek waar Leclerc er al af ging in de eerste vrije training. Op het moment dat Vettel voor de tweede keer spinde stond de andere Ferrari nog steeds binnen met problemen, het was geen lekkere start voor het Italiaanse team.

Halverwege de training begonnen de topcoureurs met de runs op de zachte band. Daardoor had Perez halverwege de snelste tijd staan. Toen Bottas voor de eerste keer aanzette reed de Fin direct de snelste tijd. Die tijd werd alleen afgenomen omdat hij te wijd uitkwam in bocht acht. Hierdoor was de ronde die Russell reed het snelste. De mannen van Red Bull kwamen niet toe aan een snelle run, zij klaagden over onderstuur.

Ook voor McLaren was het geen vlekkeloze training. Norris stond al even binnen en kreeg later nog een keer problemen. Sainz moest met nog ruim twintig minuten te gaan ook terugkeren naar de pits. Ook Bottas had geen super vrije training. Net als in de eerste training maakte hij een hoop kleine foutjes. Blokkerende wielen, overstuur momenten en track limits beschrijven de vrijdag van de Fin.

In het laatste gedeelte van de training gebeurde er weinig opvallends. De Ferrari van Leclerc kon niet op tijd worden gerepareerd, hij heeft maar twee rondes kunnen rijden. De tweede vrije training was voor Fittipaldi en Aitken al iets beter in vergelijking met de eerste vrije training. Ze reden beiden veel rondes en het gat naar de rest van het veld was gedicht.

De volledige uitslag van de tweede vrije training:

(c) Twitter Formula 1