Grand Prix van Sakhir VT1: Russell snelste, Verstappen P2

George Russell hoefde niet lang aan zijn nieuwe auto te wennen, hij was het snelste tijdens de eerste vrije training van de Grand van Sakhir. Verstappen en Albon lieten de tweede en derde tijd noteren. Nieuwkomers Fittipaldi en Aitken eindigden als negentiende en twintigste.

Aan het begin van de training was het natuurlijk even letten op de nieuwe namen. Fittipaldi rijdt voor Haas, Aitken voor Williams en Russell rijdt voor Mercedes dit weekend. Zoals iedere eerste vrije training reed iedereen even naar buiten om te kijken of alles werkt. De eerste coureur die een volledige ronde reed was Carlos Sainz. De eerste ronde op het korte circuit was een 1.05.259, een ronde later ging de Spanjaard direct onder de minuut.

Beide Red Bulls lieten lang op zich wachten, na ruim 20 minuten kwam Albon naar buiten. Even later kwam ook Verstappen naar buiten en zo waren alle coureurs op de baan geweest. Op dat moment had Bottas de snelste tijd staan. Het eerste uitstapje van de dag was voor Leclerc. Bij het opkomen van het nieuwe gedeelte verloor hij zijn Ferrari bijna, hij kwam via de grindbak de baan weer op.

Na een half uur gereden te hebben waren er wat problemen bij Gasly. Zijn rechter spiegel zat los, de Fransman moest een halve ronde met één hand aan het stuur en één hand aan zijn spiegel rijden. Halverwege de eerste vrije training was er verder nog weinig gebeurd. Bottas stond bovenaan de tijdenlijst gevolgd door Verstappen en Albon, Russell stond halverwege op P7.

De nieuwelingen hadden het in het midden van de training even lastig. Fittipaldi blokkeerde hevig en moest naar binnen voor een nieuw setje banden. Op hetzelfde moment maakte Aitken een halve spin bij het uitkomen van bocht drie. Beide mannen stonden onderaan de tijdenlijst. Russell had minder moeite met de aanpassingen, hij liet met nog ruim een half uur te gaan de snelste tijd noteren.

De eerste echte spin van het weekend was voor Albon. De man die vorige week nog op het podium stond verloor zijn auto bij het uitkomen van bocht drie. Het tweede gedeelte van de training was een stuk onrustiger. Het was drukker op de baan en coureurs begonnen de limiet op te zoeken. Dat resulteerde in blokkerende wielen en overstuur momenten.

Uiteindelijk was Russell het snelste tijdens de eerste vrije training. Nieuwkomers Fittipaldi en Aitken moesten nog even wennen en eindigden samen onderaan de tijdenlijst. De volledige uitslag van de eerste vrije training:

(c) Twitter Formula 1