Magnussen rijdt volgend jaar IMSA Sportscar Kampioenschap

Kevin Magnussen rijdt volgend jaar voor Chip Ganassi Racing in het IMSA Sportscar Kampioenschap. De Deen wordt de teamgenoot van Renger van der Zande.

Toen bekend werd dat Kevin Magnussen de Formule 1 na dit jaar gaat verlaten, liet de Deen al snel weten dat hij geïnteresseerd is in een racecarrière in de Verenigde Staten. Chip Ganassi Racing (CGR) maakte vandaag officieel bekend dat Magnussen voor het team gaat rijden in het IMSA Sportscar Kampioenschap. Hij en teamgenoot Renger van der Zande zullen racen met een Cadillac DPi-V.R.

Magnussen is blij dat hij bij CGR aan de slag kan. “Het maakt niet uit waar in de wereld je aan professioneel racen doet, je kent de naam van Chip Ganassi en wat hij betekent in de autosport”, vertelde Magnussen aan Autosport. “Chip heeft een van de beste race-organisaties op en naast de baan opgebouwd, en als je naar het verleden kijkt dan zie je enorme successen. Vooral als het gaat om sportscars-racen”, legt hij uit.

De Deen kijkt uit naar de samenwerking met het team en zijn teamgenoot Van der Zande. “Het is voor mij een geweldige kans om samen te werken met CGR, Renger en Cadillac. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, het team te ontmoeten, en te beginnen aan de voorbereidingen voor het seizoen 2021”, aldus Magnussen.