Russell vervangt Hamilton bij Mercedes, Aitken naar Williams

WilliamsF1_21045_HiRes

George Russell vervangt tijdens de Grand Prix van Sakhir Lewis Hamilton bij Mercedes. Jack Aitken zal op zijn beurt plaatsnemen in de Williams. Voor de 25-jarige Brit zal het zijn Grand Prix debuut worden.

Nadat dinsdag bekend werd dat Lewis Hamilton positief was getest op het coronavirus, startte Mercedes de zoektocht naar een vervanger voor de zevenvoudig wereldkampioen. Reservecoureur Stoffel Vandoorne werd na zijn Formule E test in Valencia naar Bahrein gevlogen, maar de keuze is dus gevallen op George Russell. De Mercedes protegé wordt door Williams voor de Grand Prix van Sakhir afgestaan aan het Duitse team.

Jack Aitken zal het stoeltje van George Russell overnemen bij Williams. De 25-jarige Formule 2-coureur zal aankomend weekend zijn Grand Prix debuut maken. Aitken, test- en reservecoureur voor de Britse renstal, maakte de afgelopen jaren al testkilometers voor onder andere Renault en Williams. Ook kwam de Brit met Koreaanse roots in actie tijdens de vrije training van de Grand Prix van Stiermarken.

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden