Kvyat noemt kans op contractverlenging ‘zeer klein’

Kvyat Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Peter Fox/ Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniil Kvyat weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Het contract van de Rus loopt aan het eind van dit seizoen af. Kvyat noemt de kans op een verlenging ‘zeer klein’ en houdt alle opties, inclusief een sabbatical, open.

De 26-jarige Kvyat maakte in 2019 zijn rentree bij Toro Rosso en bleef ook dit seizoen aan het tot AlphaTauri omgedoopte team verbonden. Terwijl teamgenoot Pierre Gasly inmiddels is bevestigd voor 2021, blijft de toekomst van Kvyat ongewis. De naam van de Japanner Yuki Tsunoda wordt veelvuldig genoemd. Daarnaast is een terugkeer van Alexander Albon bij het team uit Faenza een mogelijkheid.

Kvyat weet zelf nog niet of hij in 2021 actief is in de Formule 1 en noemt de kans op een contractverlenging ‘zeer klein’: “Mijn overeenkomst met AlphaTauri was voor 2019 en 2020. En daarna zien we wel. Wat er ook besloten wordt, na de Grand Prix van Abu Dhabi neem ik zelf een beslissing over mijn leven en mijn carrière. We zien wel wat het gaat worden, ik weet het nog niet. Er is interesse en ik ontvang telefoontjes, dus dat is altijd goed. Ik sta open voor verschillende opties.”

De AlphaTauri coureur laat weten een rol als testcoureur bij het team nog niet overwogen te hebben. Volgens Kvyat ligt een sabbatical ook binnen de mogelijkheden: “Een van de opties is om een jaar vakantie te nemen en iets totaal anders te doen. Gewoon dingen doen die ik niet kan doen omdat ik in de F1 zit.”

Op de vraag of een jaar geen Formule 1 een negatieve impact zal hebben op zijn snelheid, antwoordt Kvyat ontkennend: “Ik was er een jaar tussenuit in 2018. En toen ik weer in Abu Dhabi testte reed ik 160 ronden en was ik direct weer competitief. Dus ik maak me daar geen zorgen over.”