Hamilton over crash Grosjean: “Had zoveel erger kunnen zijn”

(c) Mercedes

Lewis Hamilton boekte in de woestijn van Bahrein zijn vijfde overwinning op rij. Maar het was niet de zege van de Brit, maar de zware crash van Romain Grosjean dat onderwerp van gesprek was na afloop. Hamilton prijst dan ook de veiligheid van de Formule 1-bolides: “Je weet dat je iedere keer als je in de auto stapt risico’s neemt. Maar dit had zoveel erger kunnen aflopen.”

Na afloop van de race staat Hamilton tegenover interviewer Paul di Resta lang stil bij de crash van Grosjean: “Het waren schokkende beelden om te zien. Je weet dat je iedere keer als je in de auto stapt risico’s neemt en ik heb respect voor het gevaar dat deze sport met zich meebrengt. Het is een verschrikkelijke crash. Ik weet niet hoeveel g-krachten hij te verwerken kreeg, maar de halo heeft zijn werk gedaan en ben blij dat de vangrails bijvoorbeeld zijn hoofd niet heeft afgehakt. Het had zoveel erger kunnen aflopen. Maar dit is een goede herinnering aan ons als coureurs en de mensen thuis dat dit een gevaarlijke sport is. Dit is een goed voorbeeld dat de FIA en Formule 1 in al die jaren het geweldig hebben gedaan om de veiligheid te verbeteren. En ook dit ongeluk zullen ze onderzoeken en zullen ze ervan leren.”

Alhoewel de overwinning voor Lewis Hamilton een walk in the park leek, vertelt de zevenvoudig wereldkampioen dat dat absoluut niet zo was: “De race vergde fysiek een hoop van me. Normaal zit je in een juiste mindset, je hebt een goede start en dan opeens moet je meer dan uur wachten. Dan is het heel makkelijk om uit je flow te raken. Red Bull had vandaag veel snelheid, dus ik moest de hele race alles geven om ze van me af te houden. Ik zorgde ervoor dat ik elke keer Verstappen kon antwoorden als dat nodig was.”