Verstappen: “Hoop vooral op een spannende race”

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal zondag als derde van start gaan tijdens de Grand Prix van Bahrein. “Het was over het algemeen best een goede kwalificatie. Mijn ronde was best goed. We zien morgen wel hoe het tijdens de race gaat”, vertelde Verstappen over zijn kwalificatie tegenover David Coulthard.

De Nederlander zal achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de race starten. Maar of hij tijdens de race met ze kan vechten? “Het is moeilijk om daar iets over te zeggen. Ik denk dat ze vandaag iets sneller waren en ook morgen zal het niet makkelijk worden om ze te pakken.”

Verschillende banden

Ondanks dat het moeilijk zal worden, denkt Verstappen dat de banden wellicht een rol kunnen gaan spelen. “We hebben verschillende banden tot onze beschikking, dus misschien kan dat nog een klein voordeel opleveren. Ik hoop vooral dat het een spannende race wordt, dat is het belangrijkste.”

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1332718956805820418

Alexander Albon, de teamgenoot van Verstappen, beleefde een turbulent weekend. Tijdens de tweede vrije training crashte hij hard en dat zal zijn zelfvertrouwen niet ten goede zijn gekomen. Toch stond hij er vandaag tijdens de kwalificatie wel weer. Albon liet de vierde tijd achter zijn naam zetten en zal zondag dan ook naast Verstappen starten.

Focus op mezelf

Op de vraag of de Nederlander denkt dat het een voordeel is dat Albon naast hem start, zegt hij het volgende: “Laten we eerst maar eens kijken wat er mogelijk is. Ik moet me vooral op mezelf focussen en ik ga er alles aan doen om aansluiting te houden bij de Mercedessen. We zien vanzelf wel of er überhaupt iemand is die ons bij kan houden.”

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Bahrein