Ferrari steunt Red Bull en wil motoren bevriezen

(c) Red Bull Racing

Mattia Binotto heeft in de persconferentie aangegeven dat Ferrari bereid is om Red Bull te steunen en in te stemmen met het bevriezen van de motoren vanaf 2022. Het is nu wachten of Renault het er ook mee eens wordt.

Honda gaat de Formule 1 verlaten, dat is inmiddels al vaak naar voren gekomen. Red Bull wil de motoren van Honda overnemen maar wil dat de motoren dan wel bevroren worden. Dit houdt in dat de motoren na 2022 niet meer mogen worden doorontwikkeld. Om dit te bereiken moeten alle motorleveranciers ermee instemmen. Mercedes liet gelijk van zich horen en gaf aan Red Bull te steunen. Ferrari en Renault leken in eerste instantie niet zo enthousiast om de motorische ontwikkeling te bevriezen. Onlangs kwamen er berichten dat Ferrari en Renault wellicht toch mee willen werken. Teambaas Binotto heeft zojuist bevestigd dat Ferrari het plan van Red Bull steunt.

Binnen het Italiaanse team zijn er veel vergaderingen geweest en Binotto gaf aan de situatie nu compleet te begrijpen. “We zullen het bevriezen van de motorische ontwikkeling inderdaad steunen.” Red Bull wacht nu alleen nog op antwoord van Renault. De vraag is of zij het project gaan steunen. In eerste instantie gaven ze aan van niet maar later bleek dat de Franse renstal het toch aan het overwegen is.