Dit is de nieuwe Beast van Tim en Tom Coronel

Begin januari 2021 staat de Dakar-rally weer op het programma. Natuurlijk zijn de gebroeders Coronel er weer bij. Gisteravond werd de nieuwe auto onthuld. Er zijn veel dingen veranderd, niet alleen de kleur maar ook het gewicht van de #Beast347 is aangepast.

Op 3 januari start de Dakar-rally voor de tweede keer in Saoedi-Arabië. De auto waarmee de gebroeders Coronel gaan rijden werd gisteravond onthuld. Volgende week vertrekt de auto al naar Saoedi-Arabië. Door corona zagen de voorbereidingen er iets anders uit maar de teamleden hebben allemaal aangegeven graag door te willen werken aan de auto. Met een hele lijst verbeteringen van vorig jaar zijn ze aan de slag gegaan en ze hebben de hele lijst af kunnen werken.

De kleurstelling is anders dit jaar maar dat is zeker niet het enige. Door de reservoirs een andere plek te geven heeft het team alleen al 18 kilo kunnen besparen. Tim denkt dat de auto in totaal ongeveer 140 kilo lichter is in vergelijking met vorig jaar. Ook de aerodynamica is verbeterd, de auto was te zijwindgevoelig. Daarnaast is het chassis ingekort en heeft de motor ook een upgrade gekregen. “Vorig jaar kwamen we niet boven de 165 km/u uit, nu bereiken we 183.”

In 2021 zal ook Tom Coronel achter het stuur zitten. Het stond al eerder in de planning maar het kwam er uiteindelijk nooit van. “Ik ga voor duizend procent zeker de helft rijden. Ik voel me er altijd best goed bij als Tim rijdt. Nu heeft hij me er gewoon toe gedwongen dat ik de helft van het parcours voor mijn rekening ga nemen.” Tom Coronel geeft toe dat hij het best spannend vindt om zelf te rijden.

De Dakar-rally start op 3 januari en eindigt op 15 januari. De rally wordt voor het tweede jaar op rij in Saoedi-Arabië verreden.