Steiner: voortbestaan Haas F1 was groot vraagteken

(c) Haas F1

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner bestond er een grote kans dat het Amerikaanse team 2020 niet zou overleven.

Haas blijft na dit jaar in de Formule 1. Volgens teambaas Guenther Steiner is dit de beste prestatie van het team in 2020. Door de coronapandemie en de slechte prestaties was de toekomst namelijk zeer onzeker. “We hebben het (seizoen red.) overleefd, dat is wat we goed hebben gedaan”, vertelde de uitgesproken Italiaanse teambaas Autosport. “Ik denk dat ik het daarbij laat. Er was een grote kans dat we (Haas F1 red.) hier niet meer zouden zijn, en ik denk dat iedereen samenkwam. We are here to stay“, benadrukte Steiner.

“Ik denk al met al dat we dit jaar niet goed bezig zijn geweest op de baan, maar ik denk dat we goed bezig zijn geweest voor de toekomst van Haas F1 en de Formule 1. Ik denk dat Formule 1 teams als Haas nodig heeft, hoe vaak we soms ook denken dat ze ons niet nodig hebben”, besluit de Italiaan.