Pérez: Red Bull stoeltje of geen stoeltje in 2021

(c) Racing Point

Sergio Pérez heeft aangegeven dat een stoeltje bij Red Bull zijn enige optie is voor 2021.

Sergio Pérez sprak in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein met de pers, en vertelde dat Red Bull zijn enige optie is voor 2021. De Mexicaan is niet geïnteresseerd in een stoeltje bij een ander Formule 1 team. Een andere raceklasse is op het moment ook geen optie voor Pérez. “Op dit moment wachten we gewoon op de beslissing, wat (Red Bull red.) besluit te doen ligt niet in mijn handen”, vertelde Pérez aan onder andere Formula1.

“Ik benader de komende drie races zoals gewoonlijk. Ik probeer op mijn werk te focussen en te blijven presteren. De rest ligt niet in mijn handen. Er is maar één optie. Ik heb het al eerder gezegd, maar ik ben hier al zo veel jaren. Ik wil doorgaan, ik denk dat ik op het hoogtepunt van mijn carrière ben, maar ik wil ook doorgaan met een reden, een plan, een goed project. Ik denk dus dat als er niet een project is dat mij 100% gemotiveerd houdt, ik het liever niet doe”, legde de Mexicaan uit.

Pérez heeft geen andere optie in de Formule 1 als hij geen stoeltje krijgt bij Red Bull. Toch maakt hij zich geen zorgen over de toekomst. “Ik zie mijzelf nu niet iets anders doen dan Formule 1. Ik weet wat ik wil doen: plan A is doorgaan, en plan B is een jaar stoppen, kijken hoe ik me voel zonder racen en of ik het echt mis. Wil ik echt terugkomen, zijn er andere interessante series, of wil ik dan wegblijven uit de autosport. Ik zou dan een jaar hebben om na te denken over wat ik echt wil doen”, schetste Pérez zijn mogelijke plannen.

“Ik heb veel interesses in andere dingen dan racen. Ik zie mezelf later ook andere dingen doen buiten de autosport. (…) Ik heb natuurlijk ook mijn familie, en mijn kinderen wil ik zien opgroeien. Een leven zonder autosport zou ik me dus ook kunnen voorstellen”, besloot de Racing Point coureur.