Kubica in actie tijdens eerste vrije training Bahrein

(c) Alfa Romeo Racing

Robert Kubica komt tijdens de eerste vrije training op het Bahrain International Circuit in actie voor Alfa Romeo. 

Reservecoureur Robert Kubica neemt tijdens de eerste vrije training het stoeltje over van Kimi Räikkönen. De Pool kwam dit jaar al drie keer eerder in actie tijdens een training. “Ik ben erg blij dat ik voor het eerst sinds augustus weer achter het stuur zit (van een Formule 1-auto red.)”, vertelde Kubica Autosport. ”

“Dat klinkt misschien als een lange tijd, maar mijn seizoen was erg druk. Ik had mijn simulatorwerk op de fabriek, en het DTM-programma, dus het voelde echt alsof de tijd snel ging. Nu het DTM-seizoen voorbij is, wil ik me graag weer fulltime inzetten voor mijn rol bij Alfa Romeo Racing”, legt Kubica uit. “Er is namelijk nog veel om voor te vechten, en ik ben ervan overtuigd dat mijn werk een positieve bijdrage zal leveren aan de inspanningen van het team”, aldus de Pool.

Na de eerste vrije training geeft Kubica het stuur weer over aan vaste coureur Räikkönen.