Lewis Hamilton wordt tot ridder geslagen

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton zal volgens The Sun in het nieuwe jaar geridderd worden door koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wordt hij de zesde Formule 1 persoonlijkheid die een ridderschap ontvangt.

Afgelopen zondag greep Lewis Hamilton met een overwinning de wereldtitel van 2020 in Turkije. Het was zijn zevende titel en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Hamilton en Schumacher zijn de enige twee coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 die zeven titels wonnen.

Hamilton gaf eerder al aan dat hij geen ridderschap verwacht. ‘Ik heb geen mensenlevens gered en ik ben ook geen onbezongen held. Maar ik zou niets mooier vinden dan een nieuwe ontmoeting met de koningin. Ik heb mijn hele jeugd opgekeken naar het koningshuis.’ Aldus de wereldkampioen.

Met een ridderschap wordt Hamilton de zesde in een rij van Formule 1 legendes die eerder werden geridderd. Zo komt Sir Lewis Hamilton in 2021 naast de namen Sir Jackie Stewart, Sir Jack Brabham, Sir Stirling Moss, Sir Frank Williams en Sir Patrick Head te staan.