Zanardi zet herstel voort in revalidatiekliniek

(c) Formula 1

Alex Zanardi heeft het San Raffaele ziekenhuis in Milaan verlaten en zet zijn herstel voort in een revalidatiekliniek in Padua. Volgens de doktoren is de fysieke en neurologische toestand van de oud-Formule 1-coureur stabiel.

Zanardi raakte in juni zwaargewond bij een trainingsongeluk met zijn handbike. De Italiaan botste frontaal op een vrachtwagen en liep daarbij ernstig hersenletsel op. De 54-jarige Zanardi onderging sindsdien diverse zware operaties. De toestand van de Italiaan leek in juli te verbeteren, maar hij werd een paar dagen later toch weer opgenomen op de intensive care in Milaan. In augustus mocht de voormalig Formule 1-coureur die afdeling weer verlaten.

In een statement laat het San Raffaele ziekenhuis weten dat de fysieke en neurologische toestand van Zanardi nu stabiel is en dat hij daarom wordt overgebracht naar een revalidatiekliniek in Padua. Volgens het ziekenhuis heeft de Italiaan de afgelopen twee maanden onder andere fysieke en cognitieve revalidatie ondergaan en heeft er een gezicht- en schedelreconstructie plaatsgevonden.

Zanardi verloor zijn beide benen na een race-ongeluk in Duitsland in 2001. Hij herstelde en keerde terug in het racen, waar hij rondreed met speciaal aangepaste auto’s. Ook begon de Italiaan met handbike-racen. Daarmee won hij maar liefst vier gouden medailles op de Paralympics.