Wolff: ”Triple-headers zullen hun tol eisen van F1-personeel”

(c) Mercedes AMG F1

Toto Wolff is niet blij met de triple-headers die op de Formule 1-kalender van 2021 staan. De Oostenrijker denkt dat teveel races achter elkaar, hun tol gaan eisen van het F1-personeel. 

Dit seizoen hebben de Formule 1-teams geaccepteerd dat er triple-headers gereden moesten worden, om zo nog een kalender te kunnen samenstellen in verband met het coronavirus. Maar verschillende teambazen zijn niet happig om deze trend door te zetten in  2021.

Toen de Formule 1 haar voorlopige kalender presenteerde stonden er twee triple-headers op het programma in een tijdsbestek van zeven weken. De Europese trip van Spa, Zandvoor en Monza wordt gevolgd door Sotsji, Singapore en Suzuka.

”Ik denk dat de teams profiteren van groeiende inkomsten”, zegt Mercedes-teambaas Wolff aan Autosport. “In dat opzicht hebben we allemaal ondersteuning nodig om de Formule 1 te laten groeien. Aan de andere kant zullen een paar triple-headers hun tol eisen. Ik denk dat er een Aziatische triple-header is die betekent dat we meer dan drie weken van huis zijn en dat is zeker niet geweldig.”

Wolff is al aan het kijken of het mogelijk is om het personeel te kunnen laten rouleren, om zo de werkdruk te kunnen verlagen.

”Je moet niet vergeten dat de mensen die het hardst moeten werken, degenen zijn die de garages opzetten en afbreken en de monteurs die overnachten als er iets misgaat”, voegt hij eraan toe. ”Je moet je afvragen hoe lang dat goed gaat en of je een ander systeem implementeert door een tweede ploeg te hebben die de zwaarste rollen kan overnemen en dat is iets waar we momenteel naar kijken”, besluit Wolff.