Ricciardo: “2020 één van de leukste seizoenen”

Formule 1 Grand Prix Radio Ricciardo Nurburg Ring
(c) Renault

Ricciardo heeft aangegeven dat hij het huidige seizoen één van de leukste uit zijn carrière vindt. Sinds 2016, toen hij nog bij Red Bull reed, heeft hij het niet meer zo leuk gehad. De podiums en het lange wachten op de start van het seizoen maakt dit tot één van de beste seizoenen.

Daniel Ricciardo kent tot nu toe een erg succesvol seizoen. De Australiër stond al twee keer op het podium en weet zijn Renault regelmatig in de punten te rijden. De races in Duitsland en Italië waren natuurlijk de twee hoogtepunten van het seizoen maar dat is niet het enige. Door corona werd de start van het seizoen een aantal maanden uitgesteld. Door het wachten kwam de Renault coureur erachter hoe erg hij van de sport houdt. 2016 was een erg succesvol seizoen waar hij een derde plaats in het kampioenschap behaalde. Ricciardo kan wel zeggen dat hij sinds 2016 niet meer zo’n leuk seizoen beleefde.

“Ik denk dat het laatste jaar bij Red Bull één van de zwaarste was. Op het begin leek het erop dat ik mee kon strijden om het kampioenschap maar op het eind waren het veelal DNF’s. Ik besloot dat ik verder wilde en vorig jaar heb ik het erg leuk gehad bij Renault, ook al behaalde we niet de gewenste resultaten. Momenteel heb ik het erg naar mijn zin. Ik houd van het racen en de lockdown heeft daar zeker aan bijgedragen. Omdat er iets van je afgenomen wordt is het verlangen om terug te keren nog groter.”