Russell: “Geen Formule 1-waardig weekend”

(c) Williams Racing

Al tijdens de verkenningsronde voor de Grand Prix van Turkije verloor George Russell de controle over zijn auto. Hij raakte de muur bij het ingaan van de pitstraat en moest daardoor vanuit de pits starten. De Brit vond de condities té extreem en legt uit dat er voor een rijder niets aan was.

De Williams coureur verklaart waarom het zo lastig was voor de coureurs. ‘Outsiders vragen zich misschien af hoe we kunnen spinnen als we zo langzaam rijden. Dat komt omdat deze auto’s niet ontworpen zijn om zo langzaam te rijden. Het werd eigenlijk alleen maar gevaarlijker wanneer je je voet van het gas haalde, omdat de bandentemperatuur dan ontzettend daalde en het net was alsof je reed op ijs.’

‘Ik had de race vanaf de bank erg leuk gevonden denk ik, maar dit ging te ver.’ Als je chaos en idioten wil zien dan zijn er genoeg andere sporten waar je naar kunt kijken, maar Formule 1 gaat over de beste rijders in de beste auto’s en dit weekend had daar niets mee te maken.’ Aldus Russell.

De 22-jarige Russell geeft tenslotte nog wel aan te weten dat de organisatie een zware kluif had aan de Grand Prix. ‘Ik heb vernomen dat het allemaal op het nippertje was omdat de herasfaltering verhinderd werd door slecht weer. De Turkse organisatie heeft het alsnog goed gedaan door alles op tijd af te krijgen.’