Ten Voorde: “geweldige afsluiting van het seizoen”

Het kan niet op dit jaar voor Larry Ten Voorde. Hij won al de Porsche Supercup, virtueel en in het echt, en de Porsche Carrera Cup Duitsland. Nu sluit hij zijn seizoen af met een overwinning in het World Endurance Championship in Bahrain.

Ten Voorde reed voor het Project 1 team in de GT AM klasse met als teamgenoten Egidio Perfetti en Jörg Bergmeister. De Supercup kampioen geeft nog aan dat hij erg vereerd was om met Bergmeister samen te rijden. ‘Een absolute legende’. Bergmeister reed jarenlang in de Porsche Supercup en in lange-afstandsraces voor Porsche.

Het team startte vanaf de vierde plek en zat er gedurende de hele race goed bij. Het tij keerde echter toen er een slow zone kwam op een verkeerd moment voor Project 1 waardoor de overwinning hen leek te ontglippen. ‘Maar zo snel als dat zoiets kan gebeuren, zo snel kan het ook weer omdraaien.’ Zo legt Ten Voorde uit. ‘Er kwam een Safety Car op de baan en we waren weer back in the game.’

Vanaf dat punt vocht Team Project 1 weer voor de overwinning. Ten Voorde maakte een inhaalactie voor de leiding in zijn laatste stint, waarna hij nog bijna schade opliep door een aanrijding met een achterblijver. ‘Dat was nog even spannend, maar de auto kon gelukkig wat hebben, en dan winnen. Natuurlijk een heel gaaf moment.’ Zo sluit Ten Voorde af.