Contract Hamilton kan nog wel even duren volgens Wolff

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton heeft nog steeds geen contract voor volgend seizoen. Iedereen verwacht dat de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen bijtekent bij Mercedes. Toto Wolff heeft aangegeven dat de onderhandelingen misschien pas na het seizoen worden gevoerd. Hij wil geen druk opleggen dat het voor een bepaalde datum rond moet zijn.

Afgelopen zondag behaalde Lewis Hamilton op Istanbul Park zijn zevende wereldtitel. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Hamilton heeft officieel nog geen contract voor volgend jaar. De grootste kans om ook een achtste wereldtitel binnen te halen heeft de Brit bij het team van Mercedes. Beide partijen hebben er vertrouwen in dat er een contract getekend gaat worden maar tot op heden laat het nog op zich wachten. Teambaas Toto Wolff heeft aangegeven dat het ook nog wel even kan duren.

Wolff geeft aan dat de kans groot is dat er pas aan het eind van het jaar een contract getekend gaat worden. “Het is niet zo dat we geen tijd voor elkaar vrij willen maken maar ik wil er gewoon geen druk op zetten door te zeggen dat het voor een bepaalde datum rond is. Er is geen enkele druk, het is klaar wanneer het gedaan is.” Het heeft er dus nog steeds alle schijn van dat Hamilton bij gaat tekenen bij het Duitse team. Het is voor nu nog steeds afwachten wanneer het gaat gebeuren.