Verstappen: “Race om te vergeten”

(c) Red Bull Content Pool

Er zat veel in, maar Max Verstappen kende vandaag een race om te vergeten. Met een slechte start en meerdere spins werd het niet de race waar de Nederlander van tevoren op had gehoopt. 

“Het was een hele moeilijke wedstrijd. Ik zat natuurlijk dicht achter Sergio en toen verloor ik alle downforce. Dan ga je wijd en is het spekglad, dus toen spinde ik. Doordat ik probeerde de wagen uit de muur te houden kreeg ik ook nog flatspots. Seb was daarna gewoon goed, en omdat het spekglad was werd inhalen ook lastig. Het was een drama; we gingen snel door de banden heen op de intermediates. Het liep gewoon niet.”

“De problemen bij de start zag ik aankomen, want aan de binnenkant was er weinig grip. Slicks op het einde zou niks zijn geworden, daar was het circuit veel te glad voor. Een race om snel te vergeten.”

Lewis Hamilton werd vandaag wereldkampioen, iets dat volgens Verstappen heel bijzonder is. “Het was een hele goede race van hem.”

https://twitter.com/redbullracing/status/1327949443061190657