W Series volgend seizoen in voorprogramma F1

(c) W Series

De W Series, een nog jonge raceklasse waaraan alleen vrouwen deelnemen, gaat volgend seizoen onderdeel uitmaken van het voorprogramma van de Formule 1.

De raceklasse waarin Beitske Visser en andere talentvolle vrouwen racen, werd in 2019 gestart. Na een succesvol eerste seizoen werd begin dit jaar bekend dat de W Series tijdens de Grands Prix van Amerika en Mexico onderdeel zou uitmaken van het voorprogramma van de Formule 1. De coronapandemie gooide echter roet in het eten, want de W Series ging dit jaar niet van start.

Er is echter goed nieuws voor de raceklasse, want volgend seizoen wordt het aantal races in het voorprogramma van F1 verhoogd tot acht. Het is nog niet bekend tijdens welke Grands Prix de W Series aanwezig zal zijn. “Nu de W Series samenwerkt met Formule 1 zal wereldwijd onze impact, bereik en invloed enorm toe gaan nemen. Alles wat de W Series zo populair en succesvol maakte in 2019 zal blijven”, vertelt W Series directrice Catherine Bond Muir. “De auto’s zullen identiek zijn, het racen competitief en het blijft onze missie om de kansen van vrouwelijke coureurs verder te vergroten”, aldus de directrice.