Wolff: ‘Alles wordt eraan gedaan om ons te stoppen’

(c) Mercedes AMG F1

Eigenlijk zou 2020 het laatste jaar zijn waarin de Formule 1 rijdt met de auto’s zoals we die nu kennen. 2021 zou het jaar worden waarin de F1 drastisch zou veranderen. Die verandering is nu met een jaar verschoven. Maar de insteek blijft hetzelfde, het veld dichter bij elkaar brengen.

Dat is volgens Toto Wolff echter niet het enige wat de F1 wil bereiken met de nieuwe reglementen. Hij zegt namelijk dat hij vindt dat alles eraan gedaan wordt om de voorsprong van Mercedes weg te nemen. Hij noemt het echter ook een grote motivatie voor zijn team.

Velen zien Mercedes vanwege de opgeschoven reglementswijzigingen ook volgend jaar als de favoriet. Wolff neemt die woorden nog niet in de mond. ‘Zoals ik al eerder gezegd heb, ik verwacht dat Honda er nog enorm aan gaat trekken volgend jaar.’ Dit heeft natuurlijk alles te maken met het aanstaande vertrek van Honda uit de Formule 1. Wolff verwacht dat de Japanse autofabrikant er alles aan zal doen om voor die tijd nog een titel te grijpen.

Een belangrijke vraag is ook hoe lang Toto Wolff zelf nog in de sport blijft. Hij gaf onlangs zelf al aan dat er op iedereen een houdbaarheidsdatum zit. Bovendien wil hij in de toekomst minder races bezoeken. Wel zei hij dat een vervanger voor hem vinden een proces is dat meerdere jaren kan duren.