Ten Voorde met ‘hele mooie actie’ PCCD kampioen

Na zijn titel in de Porsche Supercup is Larry ten Voorde ook kampioen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Hij won gisteren de laatste race van het kampioenschap in Oschersleben, waarmee hij de titel verzekerde.

Eigenlijk was dit de derde titel van het seizoen voor de Enschedeër. Hij won natuurlijk eerder in het jaar al de Porsche Supercup, maar voor aanvang van die klasse won hij ook de virtuele editie. Deze werd opgezet naar aanleiding van de lockdown die destijds racen op circuits uitsloot.

Ten Voorde pakte zijn kampioenschap naar eigen zeggen met ‘een hele mooie actie in bocht 1.’ ‘Daarna hebben we de wedstrijd niet meer uit handen gegeven, we hebben nog een Safety Car fase overwonnen en kwamen uiteindelijk met een seconde voorsprong over startfinish.’ Aldus Ten Voorde.

‘Het was een mega seizoen. We hebben echt geknokt, het was niet makkelijk, maar het is ontzettend mooi om samen met mijn team Huber Racing deze titel te pakken. Het is geweldig, het kan echt even niet stuk.’ Zo concludeert Ten Voorde.