Indy Dontje: “Auto voelde weer net als vorig jaar”

Indy Dontje reed afgelopen weekend in Oschersleben de laatste race van het ADAC GT Masters seizoen. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op een moeizaam weekend. Tijdens de kwalificatie waren er veel rode vlaggen waardoor meerdere rondes onderbroken werden. Hierdoor moest het team verder naar achteren starten op een baan waar het moeilijk is om in te halen.

“We hadden dit weekend zoals gewoonlijk weer twee races op het programma. Eén op zaterdag en één op zondag waarbij op zondag de kwalificatie voor mijn teamgenoot is en de kwalificatie op zaterdag voor mij is. De kwalificatie werd onderbroken door veel rode vlaggen waardoor er ook veel rondes werden afgebroken. Dit resulteerde in een tiende plek. Niet geheel tevreden mee aangezien de auto weer aanvoelde zoals vorig jaar dus dat was super fijn. Helaas niet om kunnen zetten in een mooi resultaat. Oschersleben is een circuit waar je moeilijk in kan halen, ik noem het wel eens de kartbaan voor de GT3’s. Het is een beetje treintje rijden dus hebben we in de race helaas niet de kans gehad om naar voren te komen. We zijn uiteindelijk tiende geworden.”

“Op zondag mijn teamgenoot in de auto met weer nieuwe hoop op een goede kwalificatie maar helaas ook weer door veel rode vlaggen onderbroken. Dit resulteerde in een veertiende plek. Tijdens de start was er een heftige crash, drie auto’s voor hem klapten eraf maar gelukkig kon hij het ontwijken. We zijn uiteindelijk als negende geëindigd. Een gemiddeld resultaat, als we terugkijken naar het seizoen is dit de plek waar we meestal staan. We moeten dit seizoen analyseren en kijken waar we ons kunnen verbeteren. Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij, ik ben druk bezig met de plannen.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.