Frijns teleurgesteld na laatste DTM weekend

Afgelopen weekend reed Robin Frijns in de DTM op Hockenheim, speciaal voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn weekend. Het was een zwaar weekend voor Robin. Door een probleem in de eerste vrije training liep hij het hele weekend achter de feiten aan. Hierdoor was het resultaat ook minder dan dat ze gewend waren. Frijns eindigde het DTM seizoen uiteindelijk als derde.

“We hebben het laatste weekend van de DTM achter de rug. Het was een erg lastig weekend in alle opzichten eigenlijk. We hadden van het begin af aan al de snelheid niet. In de eerste vrije training hadden we een probleem waarbij we de verkeerde bandenset hadden. Hierdoor gingen we in de verkeerde richting qua set-up. We lagen dus echt een stap achter op de rest. Tijdens de kwalificatie twee keer achtste. In de laatste wedstrijd nog wel een beetje naar voren kunnen rijden. Dat was dus al wel iets beter maar nog steeds verre van wat we gewend zijn.”

“Het was gewoon een lastig weekend, ik heb maar drie jaar DTM gereden en er lopen hier mensen die dit al 20 jaar doen. Nu is het boek helaas dicht, DTM gaat stoppen. Het was niet makkelijk voor iedereen. Zeker als je dit al twintig jaar doet. Het was altijd een plezier om met deze auto’s te rijden. Veel downforce, redelijk wat vermogen dus het is spijtig om ze te zien gaan.”

De hele update van Robin Frijns is te horen op Grand Prix Radio.