Chase Elliott wint NASCAR Cup Series

Afgelopen weekend was eindelijk de ontknoping van het bijzondere NASCAR seizoen. In één weekend werden er drie kampioenen benoemd. In de Cup Series was het uiteindelijk Chase Elliott die van de laatste plaats de race wist te winnen. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op het laatste NASCAR weekend van 2020.

“Afgelopen weekend waren de ontknopingen in de drie NASCAR National Series. Vrijdag de NASCAR Truck Series, daar werd Sheldon Creed kampioen. Creed is een bijzonder allround coureur. Hij reed al een keer de Dakar en de Stadium Super Trucks, dat zijn van die bijna laagvliegende Amerikaanse trucks. Daar werd hij al twee keer kampioen en nu dus ook bij de NASCAR Trucks. Dan op zaterdag de NASCAR Xfinity Series voor de jonge talenten, daar won Austin Cindric. Hij zal volgend jaar in de NASCAR Cup een aantal wedstrijden gaan rijden. En als laatste de Cup Series, daar werd Chase Elliott kampioen. Chase is de zoon van Bill Elliott die in 1988 kampioen was. Vader en zoon kampioen in de NASCAR Cup is pas twee keer eerder gebeurd.”

“Chase Elliott moest achteraan starten omdat zijn auto niet helemaal goed door de keuring kwam. Hij had daar twee pogingen voor nodig en dan moet je als straf achteraan starten. Desondanks wist hij de race te winnen en daarmee is hij de kampioen van dit bijzondere seizoen geworden. Het is mede bijzonder omdat dit het laatste jaar van Jimmie Johnson was. Jimmie Johnson is zevenvoudig NASCAR kampioen, hij nam zondagavond afscheid en zal enorm worden gemist.”

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

(c) Twitter NASCAR