Publiek aanwezig bij Grands Prix Bahrein

(c) Red Bull Content Pool

Liberty Media liet recentelijk weten dat Grands Prix met publiek in 2020 waarschijnlijk niet meer gaan voorkomen. Bahrein International Circuit heeft echter bekendgemaakt dat toch een beperkte groep toeschouwers welkom is tijdens de twee races. 

Het Bahrein International Circuit is dit jaar het toneel van twee Formule 1 Grands Prix. De eerste Grand Prix in de woestijn wordt op 29 november verreden op de ‘normale’ layout. Een week later wordt weer geracet, maar dan op een kortere layout. Het circuit heeft bekendgemaakt dat bij beide races publiek wordt toegelaten. Niet iedereen is echter welkom. Alleen medisch personeel en hun families kunnen de races live bijwonen.

“Het koninkrijk blijft gefocust op het beschermen van de gezondheid van burgers en inwoners en handhaaft een van de hoogste testpercentages per hoofd van de bevolking waar ook ter wereld”, vertelde een woordvoerder van het circuit. “Er zal echter een aantal tribuneplaatsen worden toegewezen aan families van gezondheidswerkers en eerstehulpverleners in Bahrein, om hun ongelooflijke bijdrage en toewijding bij de bestrijding van de pandemie te erkennen”, aldus de woordvoerder.