Tsunoda moet zich focussen op F1 volgens Helmut Marko

(c) AlphaTauri

Yuki Tsunoda reed afgelopen week in de Toro Rosso STR13. Hij legde op Imola zijn 300 kilometer test af. Na afloop liet hij weten onder de indruk te zijn van een Formule 1 auto. Daarnaast liet hij ook weten dat hij zich van Helmut Marko moet focussen op de Formule 1.

AlphaTauri heeft vorige week naar buiten gebracht dat Pierre Gasly ook volgend jaar voor het Italiaanse team zal gaan rijden. De teamgenoot van de Fransman is nog niet bekend. Er zijn genoeg mogelijkheden maar Yuki Tsunoda lijkt de beste papieren te hebben om in de AlphaTauri plaats te gaan nemen in 2021. Tsunoda is een Japans talent die in het Red Bull programma rijdt. Hij staat momenteel derde in het Formule 2 kampioenschap. Helmut Marko heeft al eerder door laten schemeren dat er een jonge coureur bij AlphaTauri gaat rijden maar of dat Yuki gaat worden is nog de vraag.

Yuki Tsunoda legde afgelopen week 300 kilometer af in de Toro Rosso STR13 op Imola. Na afloop van de test heeft de Japanner laten weten erg onder de indruk te zijn van de kracht van een Formule 1 auto. Ook liet hij weten dat hij niet deel mocht nemen aan een race voor Carlin, het team waarvoor hij rijdt in de Formule 2. Helmut Marko had hem duidelijk verteld dat hij niet deel mocht nemen, hij moest zich focussen op de Formule 1.

Of Tsunoda volgend jaar daadwerkelijk in de Formule 1 rijdt is afwachten. Hij heeft zijn test goed doorstaan en is er dus klaar voor. Wanneer de definitieve keuze voor een rijder wordt gemaakt is afwachten.