Formule 2 gaat drie races per weekend rijden

De Formule 2 heeft zojuist de plannen voor de komende seizoenen naar buiten gebracht. Het doel is om de kosten te verlagen. Dit gaat de Formule 2 op verschillende manieren doen.

De Formule 2 is de opstapklasse van de Formule 1. Afgelopen jaren bestond een weekend uit een vrije training, een kwalificatie, een feature race en een sprint race. Bij de sprintrace bepaald de uitslag van de feature race de startopstelling. De top acht wordt dan omgedraaid om de race van meer spektakel te voorzien. Om kosten te besparen heeft de Formule 2 een plan voor de komende jaren naar buiten gebracht.

In het plan komen verschillende punten naar voren. De kosten voor de motoren en verschillende onderdelen zullen lager worden. Ook zullen de logistieke kosten lager uitvallen in vergelijking met de laatste jaren. De komende drie jaren wordt er ook geen nieuwe auto geïntroduceerd. Tot en met 2023 zal er dus met dezelfde auto’s worden gereden. De Formule 2 zal nog steeds rijden in het voorprogramma van de Formule 1 maar niet altijd samen met de Formule 3. De grootste verandering is dat de opstapklasse drie races per weekend zal gaan rijden. Hoe de rest van het weekend eruit zal komen te zien is nog niet bekend. Wel weten we dat het seizoen zal bestaan uit 8 weekenden. In totaal zullen er dus 24 races gereden worden.

(c) Formula 2