Vier andere crashes tijdens de Safety Car

(c) Formula One Insights

Het was zondag niet Ericsson die hem raakte, of een mechanisch probleem dat Russell weerhield van een punt. Hij schoot door een eigen fout van de baan terwijl hij zijn banden probeerde op te warmen achter de Safety Car. Maar er is troost voor de Brit, want het was niet de eerste keer dat een coureur’s race eindigt tijdens een Safety Car periode.

De meest bekende crash die plaatsvond terwijl de Safety Car het veld aanvoerde, is die van Romain Grosjean. In de knotsgekke Grand Prix van Azerbaijan in 2018 blokkeerde hij zijn achterrem en ging hij rechtsaf de muur in. Vervolgens sprak zijn engineer de legendarische woorden: “I think Ericsson hit us”, terwijl die vijftig meter erachter reed.

(c) EssentiallySports

Tijdens de Canadese Grand Prix van 2008 kwam de Safety Car de baan nadat Adrian Sutil zijn auto moest stilzetten vanwege een kapotte versnellingsbak. Vervolgens dook iedereen de pits in. Het rode licht staat echter nog aan in de pitstraat. Kimi Raikkonen stopt netjes maar Lewis Hamilton ziet de rode lamp over het hoofd en raakt Raikkonen. Ook Rosberg kan de twee niet meer ontwijken. Zowel Hamilton als Raikkonen vallen uit.

(c) formula1.com

Een jonge Sebastian Vettel kan toekomstig teamgenoot Mark Webber in 2007 op Suzuka niet ontwijken. Lewis Hamilton is voor de twee zijn remmen aan het opwarmen, dat dwingt Webber ertoe om ook op de rem te trappen. Door de gevallen regen is het zicht slecht, en Vettel kan de Australiër niet meer ontwijken.

(c) Formula One Insights

En zelfs zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ontkomt niet aan deze lijst. In 2005 remt hij in de tunnel van Monaco om zijn remmen op te warmen. Juan Pablo Montoya is echter nog aan het accelereren en kan de toenmalig Ferrari coureur niet ontwijken. Schumacher raakt de muur en breekt zijn voorwielophanging, einde race voor de Duitser.

(c) F1 Reader

En zo staan er in dit lijstje vijf wereldkampioenen, nog eens twee racewinnaars en een man die tien keer op het podium stond. Als deze incidenten een voorbode zijn voor de carrière van een coureur die crasht achter de Safety Car dan zit George Russell gebakken.

(c) f1godfather on Instagram