Rudy van Buren over zijn Porsche Carrera Cup weekend

Foto: Rudy van Buren

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rudy van Buren terug op zijn weekend in de Duitse Porsche Carrera Cup. Qua resultaat was het een goed weekend voor Rudy. Op de Lausitzring maakte hij in de eerste race een foutje maar herpakte zich in de tweede race na een niet zo goede start.

“Afgelopen weekend waren we op de Lausitzring. Op donderdag hadden we twee testsessies, vrijdag een testsessie, zaterdag een kwalificatie en race één en zondag een kwalificatie en race twee. We hebben alleen donderdag op slicks kunnen rijden de rest van het weekend was het nat. In de kwalificatie ben ik vierde en derde geworden, dit werd uiteindelijk twee keer derde door een gridstraf van iemand.”

“In race één heb ik een goede start gehad en zelfs een aantal rondes op kop gelegen. In de midden sector maakte ik een klein foutje. Door een lullig hobbeltje kwam ik over de witte lijnen door de grindbak. Hierdoor lag mijn splitter eraf en was P6 het maximale wat erin zat. Lullig of niet lullig het is een rijdersfout dus daar steek ik mijn hand voor op. In de tweede race weer vanaf P3 had ik iets wat ik nog niet eerder heb gehad. Vlak voordat de lichten uitgingen kwam er ineens witte rook onder de motorkap vandaan. Achteraf bleek het gewoon water te zijn dat op de radiateur droop maar in ieder geval was het genoeg om de focus een beetje te verliezen. Hierdoor was de start niet optimaal. Twee plekken verloren in de eerste bocht en vervolgens in die ronde nog wel één plek terug weten te pakken. In het begin van de race kon ik goed bijblijven maar halverwege kwam ik net twee tienden per ronde tekort om het ze echt moeilijk te maken. Uiteindelijk hebben we wel gewoon het beste resultaat van het seizoen behaald. We hebben volgens mij nu alle plaatsen in de top tien wel gehad alleen de eerste drie nog niet. Dus als we daar in de laatste race nog verandering in kunnen brengen zou dat mooi zijn.”

De hele update van Rudy van Buren is te horen op Grand Prix Radio.