Alonso: “Russell toekomstige Formule 1-ster”

(c) Renault F1

Fernando Alonso is onder de indruk van de prestaties van George Russell. Volgens de Spanjaard toont de Williams-coureur van alle jonge Formule 1-coureurs de meeste potentie om een toekomstige ster in de sport te worden.

De 39-jarige Alonso keert volgend seizoen terug bij Renault en is dit weekend op Imola al ter voorbereiding bij het team aanwezig. De Spanjaard begon zijn carrière ooit bij het kleine Minardi en maakte daarna de overstap naar Renault. Met die renstal werd hij in 2005 en 2006 wereldkampioen.

In gesprek met Sky Sports vertelt Alonso dat hij George Russell, een andere jongeling die nu eerst achteraan de grid ervaring opdoet, als toekomstige Formule 1-ster ziet. De jonge Brit is dit seizoen nog puntloos, maar maakte wel indruk door in acht van de dertien races het tweede deel van de kwalificatie te halen.

“Ik denk dat er veel talentvolle coureurs in de Formule 1 rijden”, aldus Alonso. “Ze zijn goed voorbereid, mede dankzij de opleidingstrajecten van de teams waarbij ze al vanaf jonge leeftijd worden geholpen om hun talent te ontwikkelen. Van al die talenten verrast George Russell mij elk weekend weer. Hoe hij de Williams bestuurt. Hij maakt geen enkele fout. Ik ben verrast over zijn natuurlijke snelheid. Dus als ik één naam moet noemen voor de toekomst, dan is het Russell.”

Russell jaagt op Imola op zijn eerste punten vanaf de dertiende plaats op de grid. De Williams-coureurs wist onder andere knap de Ferrari van Vettel en de Racing Point van Stroll achter zich te houden tijdens de kwalificatie.