Track limits aangepast in aanloop naar kwalificatie Imola

Foto: FIA

Tijdens de training op Imola was een hoop kritiek op de track limits. De FIA heeft in aanloop naar de kwalificatie de track limits aangepast.

In bocht 9 en 15 werd tijdens de training op Imola de rondetijd afgekeurd zodra de coureur volledig over de witte lijn reed. Een vergelijkbare regel gold tijdens de Grand Prix in Portugal, maar daar werd halverwege het weekend de regel aangepast. Dit is, na kritiek van coureurs tijdens de training, ook aangepast in bocht 15 op Imola. De track limit in bocht 9 is niet aangepast.

Dit betekent dat coureurs in bocht 9 niet over de witte lijn mogen gaan. In bocht 15 mogen coureurs wel over de witte lijn, maar niet voorbij de rood, wit en groen gekleurde kerbs. In bocht 13 geldt nu ook een nieuwe track limit. Coureurs mogen niet voorbij de rood, wit en groen gekleurde kerbs die in de apex van de bocht liggen. Doen de coureurs dit wel, dan wordt de rondetijd afgenomen.