Mercedes-Benz vergroot belang in Aston Martin

(c) Unsplash / Jannis Lucas

Mercedes-Benz vergroot zijn aandelenkapitaal in Aston Martin van vijf naar twintig procent. Het Duitse merk wordt daarmee de een na grootste aandeelhouder. Aston Martin en Mercedes zullen ook op technisch vlak intensiever gaan samenwerken om de straatauto’s van de nieuwste technologie te voorzien.

De deal tussen Aston Martin en Mercedes werd gisteravond bekend gemaakt. Mercedes bezat al vijf procent van de aandelen en werkte op motorisch gebied samen met het Britse merk. De twee merken zullen de samenwerking nu intensiveren om hybride en elektrische technologie voor de toekomstige straatauto’s van Aston Martin te ontwikkelen.

In de aankondiging wordt niet gesproken over de impact van de samenwerking op de Formule 1-teams van beide merken. De FIA staat immers slechts beperkte samenwerking tussen teams toe.

Lawrence Stroll, sinds het begin van dit jaar eigenaar van het Britse merk, noemt het een ‘moment van grote verandering’: “Dit is het resultaat van zes maanden van hard werken om ons bedrijf optimaal te positioneren voor de kansen in de toekomst. Door deze verbeterde samenwerking krijgen we toegang tot de modernste technologie, zodat we onze langetermijnplannen op het gebied van hybride en elektrische aandrijving kunnen ondersteunen. Deze samenwerking onderstreept ons vertrouwen in de toekomst.”

Wolf-Dieter Kurz, head of product strategy bij Mercedes-Benz: “Dankzij de uitbreiding van onze samenwerking kunnen we Aston Martin voorzien de modernste aandrijflijn, software en componenten, waaronder de volgende generatie hybride en elektrische systemen.”

Aston Martin maakt in 2021 zijn rentree in de koningsklasse van de autosport en heeft Sebastian Vettel reeds als boegbeeld van het merk aangetrokken. Lance Stroll zal de andere Aston Martin besturen.