Brawn looft Leclerc: “Doet me denken aan Schumacher”

(c) Scuderia Ferrari

Ross Brawn looft de prestaties van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Portugal. De sportief directeur van de Formule 1 vindt dat de Monegask boven zijn materiaal uitstijgt en vergelijkt zijn prestaties zelfs met die van Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

Charles Leclerc kende een uitstekend weekend in Portugal. De Monegask kwalificeerde zich knap als vierde, wist in zijn eerste stint de Red Bull van Max Verstappen aardig bij te houden en finishte de race op dezelfde positie als hij was gestart. Leclerc bracht daarmee het ploeterende Ferrari, dat een flink aantal nieuwe updates had meegebracht, weer wat licht aan het eind van de tunnel.

De prestaties van Charles Leclerc zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij Ross Brawn. In zijn column op de F1 website schrijft Brawn onder de indruk te zijn van de Ferrari-coureur: “Het was opnieuw een sterk optreden van Charles en hij geeft Ferrari na het moeizame, huidige seizoen, motivatie voor volgend jaar. Het team weet dat als ze hem een competitieve auto geven, hij voor de resultaten zal zorgen.”

Ferrari kent tot nu toe een moeizaam seizoen. Alhoewel Leclerc in Oostenrijk en Groot-Brittannië nog een podium scoorde, staan er ook een paar mindere resultaten zoals in Barcelona, Monza en Spa-Francorchamps tegenover. “Een coureur kan twee dingen doen als hij een slechte auto heeft,” aldus Brawn. “Het kan hem demotiveren, zijn resultaten gaan achteruit en niemand heeft er wat aan. Of zoals Charles heeft gedaan: blijven zoeken naar extra snelheid en het team vooruit helpt als het even niet zo goed gaat. Door dit proces zal hij uiteindelijk een betere coureur worden.”

Ondanks dat Ferrari dit jaar niet meedoet voor de overwinningen staat Leclerc consequent voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel en lijkt hij elke kans die hij op de baan krijgt te grijpen. Brawn zegt dat die eigenschap hem doet denken aan Michael Schumacher en Lewis Hamilton. “Ik had vaak het gevoel dat Michael races won die hij eigenlijk niet kon winnen, omdat de auto daar niet goed voor was. Maar hij vond dan toch een manier. Zo herken je een echte wereldkampioen. Lewis heeft dat ook laten zien. Hij heeft nu een geweldige auto, maar heeft in het verleden ook races gewonnen toen dat niet zo was. Charles doet iets soortgelijks nu bij Ferrari.”