Norris: “Ik ben dom geweest, dit is niet wie ik ben”

(c) McLaren F1

De crash met Lance Stroll en het record van Hamilton zorgden ervoor dat Lando Norris een aantal uitspraken deed waar hij later niet content mee was. Hij bood onlangs op zijn social media kanalen zijn excuses aan tegenover de rijders en zijn fans.

Een ongeluk identiek aan het incident tussen Stroll en Verstappen tijdens de vrije training ontstond toen Stroll Norris buitenom probeerde in te halen. De twee raakten elkaar en de race van beide coureurs was nagenoeg verpest. In ‘the heat of the moment’ zei Norris dat Stroll niet leert van zijn fouten.

Ook heeft de McLaren coureur spijt van zijn uitspraken over Lewis Hamilton. Toen hem na de race gevraagd werd wat hij vond van Hamilton’s record zei hij alleen blij te zijn voor Hamilton maar dat hij ook in een auto rijdt waarmee je ieder weekend zou moeten winnen.

Nu biedt Norris dus zijn excuses aan. ‘Ik moet me verontschuldigen. Ik ben dom geweest met sommige dingen die ik onlangs in de media gezegd heb, en ik heb geen respect getoond naar sommige mensen die dat wel hebben verdiend. Dat is niet wie ik ben, dus ik moet me tegenover hen verontschuldigen maar ook tegenover iedereen die luistert of leest. Sorry.’