F1-kalender 2021 voorgelegd: Zandvoort verschoven

(c) Circuit Zandvoort

Een kalender met 23 races werd onlangs voorgelegd aan de Formule 1 teams. De toevoeging aan de kalender is een race in Saudi-Arabië. Verder valt op dat de Nederlandse Grand Prix zal worden verzet naar een datum in de herfst.

Om een gat in het schema te creëren was de FOM genoodzaakt om weer een aantal triple-headers in de kalender toe te voegen. Het wil nu de Grote Prijs van Nederland verzetten tot na de zomervakantie, om een week erna door te reizen naar België, en een week daarna zal het dan racen in Italië. Een tweede triple-header zal bestaan uit de Grands Prix van Singapore, Rusland en Japan. Zo ontstaat er dus de mogelijkheid om te gaan racen in Jeddah, Saudi-Arabië. Ook de Formule-E heeft hier al een aantal races afgewerkt.

Ondanks de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt zou de Formule 1 dit nog niet in de plannen hebben meegenomen. Zou zou er nog niet zijn gesproken over ‘backup’ races zoals we die dit jaar gezien hebben op bijvoorbeeld Mugello, de Nürburgring en Portimão. Vooralsnog krijgen we volgend jaar de kalender van 2020 plus de Grand Prix van Saudi Arabië en een verschoven Nederlandse Grand Prix.