Vettel denkt zelfde materiaal te krijgen als Leclerc

Sebastian Vettel heeft laten weten dat hij denkt dat hij en zijn teamgenoot gewoon hetzelfde materiaal krijgen. Ook teambaas Binotto geeft aan dat de auto’s identiek zijn. Mensen denken dat Vettel een mindere auto krijgt dan zijn jonge teamgenoot maar zelf heeft hij er alle vertrouwen in dat het team beide mannen hetzelfde materiaal geeft.

Sebastian Vettel heeft een erg lastig seizoen. Terwijl zijn teamgenoot al twee keer op het podium heeft gestaan heeft de viervoudig wereldkampioen het lastig om in de punten te rijden. Ook in het kampioenschap is het gat erg groot. Charles Leclerc staat momenteel vijfde met 75 punten terwijl Vettel genoegen moet nemen met een dertiende plaats met slechts 18 punten. Veel mensen kunnen niet geloven dat Vettel zoveel minder is dan zijn jonge teamgenoot. Zij zijn van mening dat Ferrari beter materiaal geeft aan Leclerc. Dit zou ook te maken hebben met het feit dat Vettel het Italiaanse team gaat verlaten. Zelf gelooft hij niet in al die geruchten.

Vettel heeft laten weten niets van die geruchten te geloven. “Ik ga ervan uit dat we dezelfde auto’s hebben, ik vertrouw de mensen om mij heen. Het probleem zit hem in de zaterdagen, op zondag gaat het vooral lastig omdat we te ver naar achteren staan.” Teambaas Mattia Binotto heeft bij Sky Italia ook aangegeven dat beide auto’s identiek zijn. “Beide auto’s zijn gelijk aan elkaar, ik hoop dat Seb in Imola beter kwalificeert zodat hij kan laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is.”