Petrov vervangen als race steward na dood vader

Vitaly Petrov, die tijdens de Portugese Grand Prix als een van de race stewards dienst zou doen, wordt vervangen door Bruno Correia. Russische media melden dat de vader van Petrov in zijn woonplaats Vyborg is vermoord.

De voormalige Formule 1-coureur hoorde het nieuws op zaterdag en is direct teruggekeerd naar Rusland. De FIA bevestigt dat Petrov dit weekend niet meer in actie komt als steward in verband met persoonlijke omstandigheden. De Rus wordt vervangen door Formule E- en WTCR safety car coureur Bruno Correia.

Wedstrijdleider Michael Masi: “Allereerst gaan onze gedachten uit naar Vitaly en zijn familie. We hebben het geluk dat zijn vervanger Bruno Correia in Portimao woont. Hij voegt zich zondagochtend bij het team. We hebben alles al geregeld rondom de coronatest. We zijn Bruno erg dankbaar.”

Vitaly Petrov zou dit weekend in Portugal zijn debuut maken als race stewards. Zijn aanstelling leverde direct controverse op, omdat de Rus zich eerder negatief had uitgelaten rondom de anti-racisme campagne van de FIA.