Hamilton beleefde zware eerste dag, Bottas wel tevreden

Hamilton heeft een zware eerste dag op Portimao achter de rug. Het is een uitdagend circuit en er is nog genoeg werk aan de winkel voor het team. Zijn teamgenoot is wel tevreden. De balans is al vrij goed, alleen in de langzame bochten moet er nog wat verbeterd worden.

Hamilton heeft aangegeven een lastige dag achter de rug te hebben. “Er zijn veel bochten waar je niet doorheen kunt kijken. Bijvoorbeeld in bocht 8 kijk je heel lang de lucht in.” De Brit gaf aan dat de omstandigheden tussen de beide trainingen ook erg verschillend waren. In de tweede training heeft iedereen weinig kunnen rijden wat ook niet bijdraagt aan een goede dag. Lewis verwacht ook dat het in de kwalificatie erg lastig gaat worden. Het zal erg druk worden op de baan en ook de banden zijn moeilijk op temperatuur te krijgen. “In de eerste training ging het wel goed maar toen hebben we wat aanpassingen gedaan. In de tweede training voelde het gewoon niet goed aan. We moeten een aantal stappen terug om te kijken waar we de verkeerde kant op zijn gegaan.”

Valtteri Bottas is een stuk positiever na de eerste dag op Portimao. De Fin vindt het een mooi circuit en geeft aan een goede dag achter de rug te hebben. De Mercedes coureur geeft wel aan dat de baan nog erg glad was. Dit komt mede door het nieuwe asfalt. Bottas verwacht dat de baan nog een stuk beter gaat worden. “Door de rode vlaggen hebben we in de tweede training weinig kunnen rijden.” De balans in de auto was vrij goed volgens de Fin. “In de langzame bochten had ik het soms een beetje lastig met de achterkant van de auto maar de rondetijden waren goed, zoals altijd is er morgen nog genoeg te doen.”