Russell: geen zorgen over toekomst bij Williams

Russell Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Williams F1

George Russell heeft geen zorgen over zijn toekomst bij Williams, ondanks geruchten rondom Sergio Pérez.

George Russell heeft een contract met Williams tot en met 2021, maar het gerucht gaat dat Williams interesse zou hebben in Sergio Pérez. De Brit gaf op de persdag voor de Grand Prix van Portugal aan dat hij zich niet druk maakt. “Ik heb een contract voor volgend jaar met de nieuwe eigenaren (van Williams red.). Met de nieuwe eigenaren is op het gebied van contracten helemaal niets veranderd”, vertelde Russell aan Motorsport. “Ik heb er ook eigenlijk niet over gesproken met de nieuwe eigenaren, want van mijn kant zijn er geen zorgen. Ze zullen er dit weekend allemaal zijn. Ik weet zeker dat alle lucht zal worden geklaard, maar ik maak me geen zorgen. Ik sta volgend jaar op de grid met Williams.”

Russell maakt onderdeel uit van het juniorenprogramma van Mercedes. Mocht de toekomst toch onzeker worden dan richt Russell zich tot Mercedes. “We houden altijd contact. Ik voel me in een zeer bevoorrechte positie om de volledige steun te hebben, en op de lange termijn zit ik denk ik in een geweldige positie. Als het echt zover komt (dat Russell Williams moet verlaten red.) dan zal ik dus met ze spreken, maar ik heb nu geen reden om me zorgen te maken.