FIA versoepelt regels voor verkrijgen superlicentie

(c) FIA

De FIA heeft nieuwe regels over het verkrijgen van een superlicentie bekendgemaakt. Door de nieuwe regels kunnen coureurs makkelijker een superlicentie krijgen.

Om Formule 1 te rijden, moeten coureurs beschikken over een superlicentie. Coureurs kunnen een superlicentie krijgen als zij 40 punten hebben verdiend, maar dit puntenaantal wordt versoepeld door de FIA. Op basis van de nieuwe regels kunnen coureurs een superlicentie krijgen als zij beschikken over 30 punten, en kunnen aantonen dat zij door overmacht niet 40 punten konden verdienen. De World Motor Sport Council zal vervolgens beslissen of de coureur een superlicentie krijgt.

Naast deze versoepeling heeft de FIA nog een tweede versoepeling bekendgemaakt. Voorheen moesten coureurs de punten in een tijd van 3 achtereenvolgende jaren verdiend hebben. Dit jaar wordt het totaal bepaald op basis van de 3 beste jaren van de afgelopen 4 jaar. Het idee achter deze versoepelingen is dat de verstoorde racekalender van 2020 het moeilijker maakt om de benodigde punten te verdienen.